Meillä on nyt monta koiria koskevaa jännittävää uudistusta tapahtumassa. Kuten se, että Tyyni sai uuden kaulapannan ja talutushihnan! OOh. Mutta oikeasti Tyynillä oli vain Humpalle 7 vuotta sitten ostettu kaulapanta ja nyt kun lähikaupassa, eli Käpylän 4petsissä oli hienoja pantoja edullisesti, niin sellainen lähti kotiin. Hihna taas oli pakko ostaa, koska edellinen alkoi hajota.

Ehkä hiemam suurempia muutoksia aihetuttaa Humpalla pahaksi äitynyt hiivatulehdus korvissa ja tassuissa. Humppa ei ole painavista korvista huolimatta kärsinyt korvatulehduksista, kuin kerran aikaisemmin, mutta tassuissa on aina ollut tummaa mähnää, josta en oikein tiennyt mitä se on. Aikaisemmin on eläinlääkäri maininnut, että ruokavaliota kannattaisi muuttaa ja olemmekin vaihtaneet nappulaa, jolloin se on vähän auttanut. Mutta nyt tänä keväänä se on ollut pahempi ja esim. saaressa ollessamme Humppa nuoli tassujaan kovin paljon. Merivesi varmaan niitä lisää kutittelee, kun ovat jo valmiiksi arat. Joten nyt päätimme kokeilla barfausta, eli raakaruokintaa, joista monilla on hyviä kokemuksia. Tämä tarkoittaa raan lihan ja lihaisien luiden sekä vihannessoseiden syömistä. Me menemme siitä missä aita on matalin, eli valmiilla barf-ruokasekoituksilla, joita saa Murren Murkina-eläinkaupasta, joka on Pukinmäessä. Tänään aloitimme uuden ruokavalion, joten saa nähdä kuinka käy. Laskeskelin, että  ruuan kuukausihinta nousee 31€:sta 40€:oon, eli suurista muutoksista ei kuitenkaan ole kyse. Onhan se koiralle varmasti siistiä ruveta nappulan syöjästä lihansyöjäksi. Vaikka näille kelpaa vaikka näkkileipä, eli kaikki käy. 

Paitsi, että Tyyni ei ollut tänään ihan varma kuinka käyttäytyä siian nahan kanssa, jota hänelle pikku palan tarjoilin. Hän päätti laittaa sen lattialle ja kieriä siinä. Onneksi ehdin pian delegoida ruoan Humpalle, joka myös ystävällisesti puhdisti Tyynin nuolemalla.